A e dini pse nevojitet lyerja e drurit?

Vlera e veshjes së llakut dhe përgatitjes bazë. Llakimi i sipërfaqeve të drurit bën të mundur dallimin e karakteristikave të specieve specifike dhe ngrohtësinë natyrore të natyrshme në dru. Nga njëra anë, ky trajtim jep dekorim shtesë dhe mbrojtje sipërfaqësore. Megjithatë, edhe lloje të caktuara të bojrave mbyllin poret natyrore të drurit, duke parandaluar çlirimin e phytoncides natyrore, aromave dhe substancave të tjera.

Llakimi i drurit: Procesi përgatitor përfshin disa hapa. Dhe i pari në mesin e tyre - leveling sipërfaqe. Për produkte të ndryshme, kjo mund të jetë një përfundim duke përdorur planifikimin me një avion, një jointer, ose një cikël. Përdorimi i veglave të përparuara të fuqisë mund të zvogëlojë në masë të madhe humbjen e kohës dhe përpjekjet në këtë fazë të punës. Nëse papritmas gjatë punës ekzistojnë zona dhe nyje të dëmtuara, ato hiqen me një dalë dhe çekiç (çekiç druri). Sipërfaqja e përzgjedhur është e lëmuar me letër zmerile me madhësi të ndryshme të grurit, gradualisht zëvendëson sharrën me trashësi të trashë me gjobë. Një parakusht për përpunimin e mëtejshëm të llakut të drurit dha një rezultat të mirë - prerja ndodh në drejtim përgjatë fibrave të saj. Duke arritur një sipërfaqe të lëmuar, të butë, të pastër dhe të mëndafshtë me një shkëlqim të njëtrajtshëm, përfundimi kryesor (i përafërt) është i përfunduar.

Përgatitja përfundimtare e pemës për lustrim. Kur përfundon lëmimi primar, një sasi e vogël e zgjidhjes është e holluar me ujë dhe ngjitës druri, sipërfaqja prej druri laget me këtë zgjidhje duke përdorur një sfungjer shkumë. Pas tharjes për 3 orë, lëmimi i hollë i letrës me zile nga sipërfaqja e grumbullit bëhet me letër zmerile me gjobë. Kjo punë mund të bëhet deri në tre herë, varësisht nga ngurtësia e materialit prej druri. Kur mbarimi i mbarimit përfundon, sipërfaqja duhet të hiqet tërësisht, kështu që edhe grimcat e vogla të pluhurit nuk mbeten. Duhet të kihet parasysh se veshja e llakut do të zbulojë të gjitha mangësitë dhe neglizhencën të pranuara gjatë përgatitjes. Në veçanti, kjo pluhur do të jetë e dukshme në sipërfaqen e llakut në formën e parregullsive dhe gunga, duke dëmtuar pamjen e materialit. Për të eliminuar këto defekte në të ardhmen do të jetë më e vështirë dhe më e shtrenjtë.

Dru Lacquering: Duke folur për proceset përgatitore, është e pamundur të mos përmendim tonizimin ose ngjyrosjen e drurit për lacquering. Mund të kryhet në prani të dëshirës dhe mund të jap dekorativitet shtesë në material, iluzionin e racave të shtrenjta, etj. Nëse do të ngjyrosni dru të butë, duhet të jetë pa rrëshirë. Për ta bërë këtë, duke përdorur një sipërfaqe të tamponit fshihen me benzinë, zgjidhje acetoni ose sode. Për toning nën zeze, dardha, panje ose druri thupër është e përshtatshme. Nën arrë është ngjyrë e kaltër, aspen, pishë. Dhe të lyer nën sofër është ahu mirë, arre apo bli. Kur punoni në toning, është e nevojshme të merrni parasysh se toner i nxehtë në 50 C në mënyrë optimale shkon më thellë në strukturën e drurit. Pas përfundimit të tonizimit, materiali është tharë tërësisht në një temperaturë deri në 20 ◦C. Për të tharë materialin duhet të jetë në mënyrë rigoroze natyrore. Produkti i thatë fshihet me kujdes me rroba (lëmuar lehtë).

Lyerje - tipare dhe këshilla praktike. Ka shumë rekomandime se si të aplikoni llak në materialin e drurit. Kjo bëhet më së miri pas mbushjes përfundimtare dhe tharjes së sipërfaqes. Këto procedura janë të nevojshme për të hequr pore dhe microcracks nga sipërfaqja e drurit. Kjo përgatitje do të reduktojë ndjeshëm koston e llakut dhe përmirësimin e cilësisë së sipërfaqes. Procesi i ngjyrosjes është në gjendje të kryhet duke përdorur parafina, kolofon ose bleta, holluar në terpentinë, alkool ose benzinë ​​të rafinuar. Abetarja mbulesë kryhet duke përdorur një furçë të ashpër me një grumbull të vogël. Më tej, përbërja është e fshirë tërësisht me rroba. Tharja është e njëjta metodë dhe me të njëjtat rezerva si me ngjyrën e përshkruar më parë. Në rast se sipërfaqja kërkon aplikimin e stuko, ajo është tharë tërësisht dhe lëmuar duke përdorur metodat e dhëna më sipër.

Zbatimi i llakut mbi dru: Pikturimi i llakit të drurit bëhet me një shtupë pambuku të mbështjellë me garzë ose pëlhurë liri. Tampona të ngjashëm do të duhet disa, respektivisht, ata do të duhet të rrokulliset paraprakisht. Llakja derdhet në një tampon ose "ngarkohet" në të nga poshtë. Lëvizjet e tamponit gjatë lustrimit duhet të shkojnë përgjatë fibrave, duke mbyllur skajet e goditjeve të hershme. Llak duhet të fshihet butësisht, nuk duhet të ketë ndonjë smudges në sipërfaqe. Parket nga llak i drurit nuk kryhen shpejt. Aplikimi i shtresës së parë përfundon me tharjen e saj (afërsisht një orë). Tjetra, lëmimi bëhet me letër zmerile me gjobë, e ndjekur me lustrim me rroba rëre dhe largim të kujdesshëm të pluhurit. Për shtresën e dytë do të ketë nevojë për një tampon të ri. Nëse është e nevojshme, pas tharjes është e përfunduar, lustrim dhe pastrim me një leckë leckë. Një fazë përfundimtare e domosdoshme - druri me shtresë përfundimi të llakut. Gjatë tharjes përfundimtare, është e nevojshme që plotësisht të eliminohet lëvizja e ajrit dhe futja e pluhurit, për ta bërë këtë, mbyllni dritaret dhe dyert për tërë periudhën.

Новости:
Мастер натяжные потолки
Статьи Опубликовано: 21.12.2016 Мастер потолков монтаж натяжных потолков в Челябинске, 3D потолки, резные натяжные потолки Apply Понгс (Pongs) – выпускает полотна, как матовой и сатиновой фактуры, так

Выбор хороших натяжных потолков
Качественные натяжные потолки придают помещению изысканный вид, подчеркивают особенности интерьера. В сочетании с подсветкой натяжные потолки могут создавать действительно оригинальные и изысканные интерьеры.

"Element" - натяжные потолки в Санкт-Петербурге
  Мы рады предложить вам действительно огромный выбор материалов и решений для декорирования потолка. У нас вы найдёте любые варианты натяжных потолков: от традиционных до самых неожиданных и ярких.

Какие выбрать светильники для натяжных потолков, основные правила
Светильники для натяжных потолков представлены множеством исполнений, отличных по конструкции, параметрам, способу крепления и типу источника света. Такое разнообразие моделей разных марок (в частности,

Вредны ли натяжные потолки
Натяжные потолки являются довольно популярной отделкой. И это объяснимо: данные потолки обладают целым рядом бесспорных достоинств: легкость и быстрота монтажа, гидростойкость, огнестойкость, гигиеничность,

Обои или натяжной потолок что сначала. [Priori]
Приступая к работе нужно учитывать, что обе бригады работают на результат, которым является качество и долговечность. Потому если до финишной отделки стенок установить натяжной потолок будет просто и профили

Почему провис натяжной потолок в доме и как это исправить?
Натяжной потолок – стильно, модно, практично! Это довольно крепкое и износостойкое полотно, способное, при соответственном к нему отношении, служить десятилетия. Но в жизни случается всякое: нередки

Багет для натяжных потолков - какой лучше, размеры и виды ПВХ и фиксирующего профиля, как клеить, цена и где купить в Москве и СПб
Несмотря на то, что натяжные потолки не так давно появились на российском рынке, они успели завоевать большую популярность среди населения. По большей части это связано с тем, что натяжной потолок вписывается

Багет для натяжных потолков
Люди, решившие сделать натяжной потолок впервые наверняка заинтересовывались вопросом: как держится пленчатое полотно на потолке без особо видимых креплений. Все дело в специальной рейке, получившей название

Как сделать 3d потолок своими руками – фото 3д потолков
Традиционное оформление потолков –  побелка  и штукатурка, все чаще уступает место новым оригинальным методам. И если для классических  и офисных стилей рекомендуется  довольно сдержанный дизайн потолочных