Funksionet e Priftërinjve dhe Drejtimeve (kulture dhe shtrirje të fotove)

Një nga gjërat që më pëlqen të bëj në kohën time të lirë është të dixhitalizoj fotografitë e vjetra, t'i hetoj ato në një kompjuter, kështu që mund t'i riaptoj ato në Photoshop, pastaj të printoj një version të ri të modifikuar, ose thjesht t'i djeg ato në CD ose DVD për ruajtje.

Natyrisht, nuk ka mungesë fotografish të vjetra, ato na rrethojnë vetëm, por ekziston një mungesë e kohës së lirë për të skanuar, korrigjuar, lidhur çdo imazh në mënyrë individuale, individualisht - kjo mund të marrë shumë kohë. Për fat të mirë, nuk ka nevojë ta bëni këtë, falë veçorisë së mrekullueshme që u përfshi për herë të parë në Photoshop CS - Komanda e Priftit dhe Drejtimit të Fotove. Me të, ne mund të skanojmë disa imazhe në të njëjtën kohë me skanerin tonë me shtrat të sheshtë, më pas të lejojmë që Photoshop automatikisht të prerë ato, të shpjegojë dhe të hapë çdo fotografi për ne në dokumentin e vet të veçantë, dhe është për disa sekonda!

Ja se si funksionon. Për të filluar, vendosni shumë foto, sa doni (ose më pak, sa do të përshtateni) në skanerin tuaj. Sigurohuni që të lini një hapësirë ​​bosh rreth secilës foto në mënyrë që ato të mos mbivendosen njëra me tjetrën. Photoshop nuk është në gjendje të skanojë imazhet, kështu që do të duhet të përdorni skanerin tuaj (për shembull, VueScan ose SilverFast) për të skanuar fotot tuaja. Ruani skedarët tuaj dhe formatin TIFF për cilësi më të mirë të imazhit dhe hapni ato në Photoshop.

Këtu është dosja ime pas skanimit - katër imazhe në të njëjtën kohë. Vini re se unë nuk u përpoqa të pozicionoj imazhet në skanues fare mirë (ata nuk qëndrojnë saktësisht, ato janë të gjitha të kthyera). Kam provuar vetëm në një gjë - t'i rregulloj ato në mënyrë që ato të mos mbivendosen njëra me tjetrën, përndryshe Photoshop do të ballafaqohet me probleme kur përpiqet t'i ndajë ato:

Sigurohuni që të lini hapësirën rreth secilës foto dhe se ato nuk mbivendosen.

Tani të katër fotografitë janë pjesë e një imazhi të madh, por unë kam nevojë që ata të ndahen, secili në dokumentin e vet individual. Unë mund t'i ndaj me dorë, duke krijuar një përzgjedhje rreth secilës foto, duke e kopjuar atë në një shtresë të re dhe duke krijuar një dokument të ri nga kjo shtresë, por atëherë unë ende kam nevojë të kornizoj dhe të rregulloj çdo fotografi, dhe unë jam duke u mërzitur sapo të filloj të mendoj në lidhje me të.

Mënyra më e mirë për të lejuar që Photoshop automatikisht të bëjë gjithë këtë punë për mua!
Për ta bërë këtë, shkoni në menunë File në shiritin e menysë së sipërme, zgjidhni Automate (Automate) dhe pastaj Crop and Straighten Photos:

Shkoni te File> Automatikisht> Pritini dhe drejtoni fotot (Skeda> Automatizoni> Pritini dhe Shtroni Fotot).

Kjo është e gjitha që ju nevojitet dhe nevojiten sekonda. Photoshop kontrollon skedarët, bën kopje të çdo fotoje, hap një foto në dritaren e vet, a nuk është puna më e mirë e prerjes dhe përafrimit të çdo imazhi që ndodh pa pjesëmarrjen tonë:

Photoshop kontrollon skedarët, bën kopje të çdo fotoje, hap një foto në dritaren e vet, a nuk është puna më e mirë e prerjes dhe përafrimit të çdo imazhi që ndodh pa pjesëmarrjen tonë:

Të katër fotografitë u qarthën, u rreshtuan dhe u hapën në një dokument të veçantë.

Për një ekip që punon tërësisht në autopilot, Photoshop bëri një punë të mahnitshme për ndarjen e çdo fotoje nga skanimi origjinal. A bën ai gjithashtu një punë të mirë të përpunimit dhe përafrimit të fotove? Në thelb, po, por duke parë këtë imazh, ne do të shohim se ajo është ende pak tilted:

Komanda Crop dhe drejtoni Foto nuk gjithmonë bën gjithçka saktësisht.

Një ekip i tillë i fuqishëm dhe i mahnitshëm, si Pri, dhe i drejtoni Foto, ende e kanë lënë një problem aq të vogël dhe të parëndësishëm sa ky. Për ta ndrequr atë, thjesht korrni dhe lidhni foton me dorë duke përdorur Veglën e Prerjes. Së pari, zgjidhni mjetin e prerjes nga shiriti i veglave:

Së pari, zgjidhni mjetin e prerjes nga shiriti i veglave:

Zgjidhni mjetin Crop (CropTool).

Klikoni dhe tërhiqni kulture rreth sheshit që dëshironi të mbani. Rrotulloni kufijtë e prerjes për të rregulluar imazhet, duke lëvizur kursorin në zonën përtej kufijve - klikoni dhe zvarriteni miun për t'i kthyer ato:

Zvarriteni kufirin e kuadrit rreth zonës që dëshironi të mbani. Rrotulloni kufirin për të rregulluar imazhin.

Shtypni Enter (Fito) / Kthim (Mac) kur mbaroni prodhimin dhe drejtoni imazhin:

Shtypni Enter (Fito) / Kthim (Mac) kur mbaroni prodhimin dhe drejtoni imazhin:

Përdorni mjet Pri për të shpejt troubleshoot problemet që mbeten pas aplikimit Pri dhe drejtoni komandën Photo.

Dhe kështu e bëmë atë!

Postuar nga : Steve Patterson
Përkthyesi: Valeria Miroshnichenko
Lidhje Burimi

A bën ai gjithashtu një punë të mirë të përpunimit dhe përafrimit të fotove?
Новости:
Мастер натяжные потолки
Статьи Опубликовано: 21.12.2016 Мастер потолков монтаж натяжных потолков в Челябинске, 3D потолки, резные натяжные потолки Apply Понгс (Pongs) – выпускает полотна, как матовой и сатиновой фактуры, так

Выбор хороших натяжных потолков
Качественные натяжные потолки придают помещению изысканный вид, подчеркивают особенности интерьера. В сочетании с подсветкой натяжные потолки могут создавать действительно оригинальные и изысканные интерьеры.

"Element" - натяжные потолки в Санкт-Петербурге
  Мы рады предложить вам действительно огромный выбор материалов и решений для декорирования потолка. У нас вы найдёте любые варианты натяжных потолков: от традиционных до самых неожиданных и ярких.

Какие выбрать светильники для натяжных потолков, основные правила
Светильники для натяжных потолков представлены множеством исполнений, отличных по конструкции, параметрам, способу крепления и типу источника света. Такое разнообразие моделей разных марок (в частности,

Вредны ли натяжные потолки
Натяжные потолки являются довольно популярной отделкой. И это объяснимо: данные потолки обладают целым рядом бесспорных достоинств: легкость и быстрота монтажа, гидростойкость, огнестойкость, гигиеничность,

Обои или натяжной потолок что сначала. [Priori]
Приступая к работе нужно учитывать, что обе бригады работают на результат, которым является качество и долговечность. Потому если до финишной отделки стенок установить натяжной потолок будет просто и профили

Почему провис натяжной потолок в доме и как это исправить?
Натяжной потолок – стильно, модно, практично! Это довольно крепкое и износостойкое полотно, способное, при соответственном к нему отношении, служить десятилетия. Но в жизни случается всякое: нередки

Багет для натяжных потолков - какой лучше, размеры и виды ПВХ и фиксирующего профиля, как клеить, цена и где купить в Москве и СПб
Несмотря на то, что натяжные потолки не так давно появились на российском рынке, они успели завоевать большую популярность среди населения. По большей части это связано с тем, что натяжной потолок вписывается

Багет для натяжных потолков
Люди, решившие сделать натяжной потолок впервые наверняка заинтересовывались вопросом: как держится пленчатое полотно на потолке без особо видимых креплений. Все дело в специальной рейке, получившей название

Как сделать 3d потолок своими руками – фото 3д потолков
Традиционное оформление потолков –  побелка  и штукатурка, все чаще уступает место новым оригинальным методам. И если для классических  и офисных стилей рекомендуется  довольно сдержанный дизайн потолочных