Lidhja e folesë dhe instalimi i vetes

  1. Çfarë mund të jetë nuanca
  2. Udhëzimet e instalimit
  3. Hapi 1 - Puna përgatitore
  4. Hapi 2 - Muret Layout
  5. Hapi 3 - Krijo një Strobe
  6. Hapi 4 - Pods montimi
  7. Hapi 5 - Lidhja e elektricistëve

Më shpesh, një bllok socket prej 2, 3, 4 "pika elektrike" është instaluar në kuzhinë dhe në sallën pas TV. Paneli horizontal ose vertikal i bazave euro është shumë i përshtatshëm, sepse ju lejon të lidhni në një vend grupin ndërveprues të pajisjeve shtëpiake, për shembull: TV, sistem audio dhe DVD player. Tjetra, ne do t'ju tregojmë se si ta instaloni dhe lidhni prizat e folesë në shtëpi me duart tuaja!

Çfarë mund të jetë nuanca

Deri më sot, muret në shtëpi mund të jenë prej betoni, druri, tulla ose pllaka. Për shkak të kësaj, teknologjia e instalimit mund të ketë karakteristikat e veta - do të shkatërroni beton në një shtëpi të panelit ose thjesht instaloni mbulesa të mbuluara (të jashtme) në sipërfaqe për instalime të hapura. Tjetra, ne përshkruaj shkurtimisht secilin nga opsionet e instalimit, por ende mund të mësoni më shumë në lidhje me të si të montoni kutinë në një mur prej betoni, tulla dhe plasterboard në artikullin përkatës.

Udhëzimet e instalimit

Për ta bërë të qartë se si duhet të instaloni dhe lidhni bllokun e bazave me duart tuaja, atëherë do të japim udhëzime hap pas hapi nga A në Z me shembuj foto dhe video mësime vizuale.

Hapi 1 - Puna përgatitore

Së pari ju duhet të vendosni se ku doni të vendosni grupin e daljes në dhomë. Nëse kjo është një kuzhinë, atëherë është më mirë të vendosni bllokun e socket mbi worktop, kështu që kur ju lidhni një multicooker, furrë me mikrovalë dhe pajisje të tjera të kuzhinës, ka gjatësi të mjaftueshme të kordonit. Në dhomën e ndenjes ose sallën, është mirë të instaloni produktin prapa televizorit në mënyrë që ekrani i madh të mund të fshehë të gjitha litarët. Nëse vendosni të vendosni një bllok prej dy apo tre prizave në banjë, merrni parasysh rregullin e rëndësishëm - distanca nga uji duhet të jetë së paku 0.6 metra dhe në të njëjtën kohë rasti i pikave elektrike duhet të jetë i papërshkueshëm nga uji. Ju mund të merrni më shumë këshilla rreth këtij momenti në artikull - Lartësia e prizës evropiane standarde . Së pari ju duhet të vendosni se ku doni të vendosni grupin e daljes në dhomë

Gjithashtu në këtë fazë duhet të përgatitni një mjet për të mbrojtje nga muret për instalime elektrike dhe podrozetniki. Nëse muri është beton ose tulla, përdorni një grusht me një kurorë të veçantë. Për drywall ka edhe hundën e vet për stroking. Përveç kësaj, përgatitni nivelin e ndërtesës, shënuesin dhe ruletin.

Hapi 2 - Muret Layout

Në fakt, një fazë shumë e rëndësishme në të cilën do të varet korrektësia e instalimit dhe lidhjes së mëtejshme. Ju keni nevojë për të vënë një markup në sipërfaqe nën instalimin e podozetnikov në bazë të sa priza elektrike do të jetë në njësi. Rregulli i parë dhe shumë i rëndësishëm - distanca midis qendrave të marrësve duhet të jetë rreptësisht 72 mm. Nëse lejoni një gabim, kur instaloni një mbulesë dekorative, ajo nuk mund të bjerë në vend. Përveç kësaj, sigurohuni që të gjitha goditjet e rrumbullakëta të vendosen në të njëjtin plan horizontal ose vertikal. Për këtë ne rekomandojmë përdorimin e nivelit të ndërtesës. Në fakt, një fazë shumë e rëndësishme në të cilën do të varet korrektësia e instalimit dhe lidhjes së mëtejshme

Kur muret janë hedhur jashtë, ju mund të shkoni në rruajtje.

Hapi 3 - Krijo një Strobe

Në këtë fazë, ju duhet të bëni gjurmë këmbësh për dyshemetë e ngulitura. Nuk ka asgjë të komplikuar, gjëja kryesore është se ka pasur një puncher me një hundë të përshtatshme në dorë. Nëse vendosni të instaloni një bllok socket në një mur betoni ose tulla, së pari prerë qarqet me një kurorë, dhe pastaj trokasin gjithë thelbin me një daltë dhe çekiç. Shikoni në detaje udhëzimet për instalimin e bllokut të folesë në beton në shembullin video më poshtë.

Si të kryhet mbrojtja nga muret e tullave për instalimin e një paneli fole

Nëse muret në banesën tuaj janë të mbuluara me fletë të bordeve të gipsit, atëherë është edhe më e thjeshtë - duke përdorur një perforator dhe një kurorë, ju prerë boshte të rrumbullakëta sipas shënimit me ndihmën e drywall.

Instalimi i syzeve në një ndarje plasterboard

Hapi 4 - Pods montimi

Gjë tjetër që ju duhet të bëni është që të instaloni një bllok të podozetnikov. Deri më sot, ka syze plastike të veçanta që mund të ndërlidhen. Për të lidhur plug-ins nuk është e vështirë edhe për një rishtar elektricist. Gjë tjetër që ju duhet të bëni është që të instaloni një bllok të podozetnikov

Në muret e tullave dhe betonit ju duhet të vendosni gota vetë me llaç me suva. Çdo gjë është e thjeshtë në drywall - podozetniki presion në fletë me putrat e veçanta në anët. Përsëri, ju mund të shihni thelbin e instalimit të flip-flops në artikullin ne e përmendur në fillim.

Hapi 5 - Lidhja e elektricistëve

Kur zgjidhja të përkeqësohet (kjo vlen për muret e betonit dhe të tullave), ju mund të vazhdoni të lidhni bazat e njësive të brendshme me 220V me duart e tyre. Lidhja e disa bazave euro është e lejuar nga një lak nga një kabllo hyrëse, nëse nuk lidhni pajisje shumë të fuqishme shtëpiake, për shembull një sobë elektrike.

Pra, para së gjithash, fikni energjinë elektrike në panelin e banesës dhe pastaj lidhni telat e hyrjes nga kutia e kyçjes në bazën e parë: faza, zeroja dhe toka. Pas kësaj, bëni jumpers për të lidhur degët e mbetura në njësi. Lidhja e një blloku prej 3 ose 4 bazave duhet të bëhet sipas kësaj skeme: Pra, para së gjithash, fikni energjinë elektrike në panelin e banesës dhe pastaj lidhni telat e hyrjes nga kutia e kyçjes në bazën e parë: faza, zeroja dhe toka

Pasi t'i lidhni të gjithë përçuesit në terminalet përkatës, mund të rregulloni mbajtëset e folesë në priza dhe të vendosni kapakun dekorativ.

Udhëzimet e instalimit të videos

Si ta lidhni me shpejtësi panelin e trefishtë me rrjetin elektrik?

Gjithashtu lexoni:

Новости:
Мастер натяжные потолки
Статьи Опубликовано: 21.12.2016 Мастер потолков монтаж натяжных потолков в Челябинске, 3D потолки, резные натяжные потолки Apply Понгс (Pongs) – выпускает полотна, как матовой и сатиновой фактуры, так

Выбор хороших натяжных потолков
Качественные натяжные потолки придают помещению изысканный вид, подчеркивают особенности интерьера. В сочетании с подсветкой натяжные потолки могут создавать действительно оригинальные и изысканные интерьеры.

"Element" - натяжные потолки в Санкт-Петербурге
  Мы рады предложить вам действительно огромный выбор материалов и решений для декорирования потолка. У нас вы найдёте любые варианты натяжных потолков: от традиционных до самых неожиданных и ярких.

Какие выбрать светильники для натяжных потолков, основные правила
Светильники для натяжных потолков представлены множеством исполнений, отличных по конструкции, параметрам, способу крепления и типу источника света. Такое разнообразие моделей разных марок (в частности,

Вредны ли натяжные потолки
Натяжные потолки являются довольно популярной отделкой. И это объяснимо: данные потолки обладают целым рядом бесспорных достоинств: легкость и быстрота монтажа, гидростойкость, огнестойкость, гигиеничность,

Обои или натяжной потолок что сначала. [Priori]
Приступая к работе нужно учитывать, что обе бригады работают на результат, которым является качество и долговечность. Потому если до финишной отделки стенок установить натяжной потолок будет просто и профили

Почему провис натяжной потолок в доме и как это исправить?
Натяжной потолок – стильно, модно, практично! Это довольно крепкое и износостойкое полотно, способное, при соответственном к нему отношении, служить десятилетия. Но в жизни случается всякое: нередки

Багет для натяжных потолков - какой лучше, размеры и виды ПВХ и фиксирующего профиля, как клеить, цена и где купить в Москве и СПб
Несмотря на то, что натяжные потолки не так давно появились на российском рынке, они успели завоевать большую популярность среди населения. По большей части это связано с тем, что натяжной потолок вписывается

Багет для натяжных потолков
Люди, решившие сделать натяжной потолок впервые наверняка заинтересовывались вопросом: как держится пленчатое полотно на потолке без особо видимых креплений. Все дело в специальной рейке, получившей название

Как сделать 3d потолок своими руками – фото 3д потолков
Традиционное оформление потолков –  побелка  и штукатурка, все чаще уступает место новым оригинальным методам. И если для классических  и офисных стилей рекомендуется  довольно сдержанный дизайн потолочных