Si të ndërtojmë shpejt një shtëpi me duart tuaja?

 1. Projekti i parafabrikuar i shtëpisë
 2. Baza për shtëpinë kornizë
 3. Shtëpia e kornizës së dyshemesë
 4. Muret e shtëpisë kornizë
 5. Shtëpinë kanadeze të parapërgatitur të çatisë
 6. Dekoratë në shtëpi
dizajn kornizë shtëpie

Shtëpitë kanadeze janë shtëpi të ngrohta dhe të rehatshme, të cilat, me kosto shumë të ulët, janë të shkëlqyera për jetesë të përhershme. Për shkak të faktit se zhvilluesit po përmirësojnë vazhdimisht teknologjitë e ndërtimit të përdorura, shtëpitë kanadeze nuk kanë fare mangësi, dhe më e rëndësishmja, një shtëpi e tillë mund të ndërtohet shumë shpejt.

Ndër avantazhet më të rëndësishme të ndërtimit të parafabrikuar duhet të shënohet asambleja, e cila, për shkak të thjeshtësisë dhe komoditetit, është e disponueshme edhe për fillestarët. Dizajni i shtëpisë kanadeze përbëhet nga një kornizë e veshur me panele druri CIP, e cila siguron kursime shtesë për ndërtimin e një themeli të thjeshtë dhe të lehtë.

Përveç kësaj, është e pamundur të mos thuhet për cilësi të tilla si: qëndrueshmëria e strukturës, karakteristikat e shkëlqyera të shëndoshë dhe të izolimit termik, besueshmëria dhe qëndrueshmëria, shpejtësia e lartë e instalimit, saktësia e nyjeve dhe lehtësia e montimit, kostoja e ulët dhe mundësitë e mëdha për mbarim.

skema e përfundimit dhe ngrohja e shtëpisë së parafabrikuar

Teknologjia e ndërtimit të shtëpive të parafabrikuara nga panelet CIP Ju mund të ndërtojmë shtëpi nga panelet CIP edhe në sezonin e dimrit. Falë përgatitjes së zgjidhjeve të nevojshme, si dhe mungesës së proceseve të ngrirjes së materialit, ndërtimi i banesave zhvillohet shpejt dhe pa vështirësi.

projekti i shtëpisë së parafabrikuar të paneleve avullore

Nga panelet CIP ju mund të ndërtohen shtëpi me një katror me një manastir, si dhe dy dhe tre-katëshe. Ndërtimet, në ndërtimin e të cilave përdoren panelet Ecopan, do të kushtojnë përafërsisht 6.500 p / m2, për një komplet për vetë-montim. Kur të blini një kuti në shtëpi, e cila do të jetë në themelet në grumbujt e vidave, drejtohuni nga normat prej 12,000 p / m2.

Një shtëpi kanadeze në një skelet me një derë, dritare dhe një çati ondulin do të kushtojë rreth 14,500 p / m2. Nëse sistemet inxhinierike kryhen në një banesë, kostoja do të rritet në 19,000 rubla për 1 metër katror. Ndërtimi i përfunduar (gardian) kushton rreth 23 000 r / m2.

Për ndërtimin e një shtëpie kornizë merr rreth 1-2 muaj, ndërsa dizajn përfunduar nuk kërkon kohë shtesë për tkurrje. Mund të shikosh më shumë për këtë video.

Ju mund ta ndërtoni strukturën me duart tuaja, por vetëm specialistët profesionistë duhet të preferojnë të zhvillojnë projekte të shtëpive kornizë. Nëse dëshironi, mund të përdorni një projekt të gatshëm, nëse jeni plotësisht të kënaqur me planifikimin e tij.

Nëse dëshironi të angazhoheni në mënyrë të pavarur në çështjet e dizajnit, atëherë keni nevojë për programe kompjuterike të posaçme për të punuar. Më të popullarizuara në mesin e tyre janë Floor Plan 3D, ArchiCAD, ArCon, Google SketchUp, AutodeskAutoCad. Zhvillimi i shtëpisë së projektit duhet të bëhet duke marrë parasysh nevojat e të gjithë anëtarëve të familjes, meqenëse rizhvillimi në të ardhmen mund të jetë shumë i shtrenjtë.

Projekti i parafabrikuar i shtëpisë

Projekti i një shtëpie të një katëshe pa dyshim mund të klasifikohet si një banesë ekonomike dhe në të njëjtën kohë e rehatshme me një plan urbanistik të arsyeshëm dhe të gjitha lehtësitë e nevojshme.

projekti i shtëpisë së njëkateshe të parafabrikuar

Dhomat standarde në çdo ndërtesë banimi janë një dhomë që jetojnë, një sallë hyrëse, dy dhoma gjumi, një banjo dhe një kuzhinë dhe dhomë ngrënie. Nëse dëshironi, mund të merrni një nga lokalet nën elementin tradicional të shtëpisë kornizë finlandeze - një sauna.

Strehimi me këtë plan urban është ideale për zona të vogla. Mjetet dhe materialet për ndërtimin e një shtëpie duke përdorur teknologjinë kanadeze Para se të filloni ndërtimin e një shtëpie, ju duhet të përgatitni të gjitha materialet dhe mjetet e kërkuara në raste të tilla.

Mjetet dhe materialet për ndërtimin e një shtëpie duke përdorur teknologjinë kanadeze Para se të filloni ndërtimin e një shtëpie, ju duhet të përgatitni të gjitha materialet dhe mjetet e kërkuara në raste të tilla.

Instrumente:

 • daltë;
 • Nail puller;
 • kaçavidë;
 • Jigsaws;
 • Stërvitja me stërvitje;
 • hammers;
 • Plummet dhe niveli;
 • furçat;
 • Avion elektrik;
 • Laps ose shkumës ndërtimi;
 • Shkallë dhe skela;
 • Pranë rrethore për dru.

Materialet e ndertimit:

 • Përforcim çeliku;
 • Bordet për muret mbështetëse (5x15x400);
 • Materiale hidroizoluese;
 • Filmi për mbrojtjen e erës;
 • Mbulesa metalike;
 • OSB pllaka 22 mm e trashë.
 • Betoni për bazën;
 • Bordi për ndarjet e brendshme (5x10x400);
 • Drywall për mure të brendshme;
 • Materiale për përballimin e jashtëm të mureve;
 • Pllaka e pishës për kornizën e dyshemeve (5x2x400);
 • komunikimit;
 • Materialet ngrohëse.

Baza për shtëpinë kornizë

Për të siguruar besueshmëri më të madhe dhe stabilitet të strukturës, rekomandohet ndërtimi i një baze betoni. Gjatë kryerjes së punës, duhet të kujdeseni paraprakisht për të kryer hidroizolim të cilësisë së lartë të materialit të përdorur.

Për shkak të peshës së ulët të dizajnit të shtëpisë së kornizës së parafabrikuar, toka nuk tkurret nën themelin, si rregull. Si bazë është baza e përkryer e shtyllave të tubave të asbestit (shih foto). Në shtresat e tokës përafërsisht çdo 80 cm, është e nevojshme të krijohen vrima me thellësi të njehsorit dhe një diametër prej 20 cm, në të cilin instalohen tuba lartësia e të cilave arrin 1.4 metra. Secili prej tubave duhet të mbushet me kujdes me tokë, e cila pastaj kompakt. Pastaj betoni derdhet në brendësi të tubave.

Kjo shtyllë e tubacioneve është e përkryer për një shtëpi kornizë

Shtëpia e kornizës së dyshemesë

Kur vendosni një dysheme, bordet vendosen së pari (për shembull, një shirit me një seksion kryq 5x20 cm), të cilat lejojnë të përcaktojnë vendndodhjen e lokaleve të ardhshme. Për të parandaluar që druri të kalbur, elementët prej druri trajtohen me një antiseptik. Për të mbrojtur bordet nga kontaktet me lagështi nga themeli, një shtresë e materialeve mbuluese është e mbyllur nën to.

Gjeometria e shtëpisë suaj të ardhshme varet drejtpërsëdrejti nga saktësia me të cilën bordet do të vendosen në themelet, prandaj mos harroni për një kontroll të plotë të pozicionit të tyre duke përdorur një nivel. Shmangia maksimale e lejuar nga horizontali në qoshet është rreth 10 mm. Bordet janë të fiksuara në themel me anë të bulonave të ankorimit, distanca midis të cilave nuk i kalon dy metra.

Në shtëpitë që përdorin teknologjinë finlandeze, dyshemeja është e llojit të njëjtë të drurit që është përdorur në ndërtimin e mureve. Në prodhimin e katit bazë përdoret zakonisht bordi i parrethprerë, i cili ka një kosto të ulët. Pastaj shkrimet vendosen në dysheme, ku do të ndodhë ndreqja e mëtejshme e dyshemeve. Në hapësirën e lirë midis lagjeve vendosni ndonjë izolim të përshtatshëm (për shembull, shkumë ose lesh mineral).

Mbulesa e dyshemesë është e përbërë nga dërrasa të pastra dhe të pastra prej 5x15 cm, të cilat janë gozhduar në shkrimet dhe të vulosura me kllapa.

skemën e hedhjes së dyshemeve prej druri

Muret e shtëpisë kornizë

Para se të filloni montimin e mureve, duhet të siguroni me kujdes që dysheme të ketë një sipërfaqe të qetë dhe të barabartë. Përndryshe, parregullsitë ekzistuese mund të shkaktojnë shtrembërime, të cilat janë shumë të vështira për t'u eliminuar. Nëse gjithçka është në rregull, atëherë mund të filloni të grumbulloni kornizën.

Para së gjithash, shiritat më të ulët janë ndërtuar nga shufrat e zakonshme. Distanca midis groove duhet të jetë rreth 50 cm. Për të lidhur skajet e shufrave, përdorni shiritat e drejtë ose me pjerrësi.

Pastaj duhet të matni dhe të shihni disa dërrasa, lartësia e të cilave varet nga lartësia e mureve të shtëpisë së ardhshme. Në shumicën e rasteve, lartësia e tavanit është rreth 2.7 metra. Kjo shifër konsiderohet të jetë më optimale, pasi që dhomat me tavane të ulëta shkaktojnë shqetësime psikologjike për banorët dhe dhomat me tavane të larta janë shumë të vështira për t'u ngrohur.

paraqitjen e mureve të shtëpisë kornizë

Para së gjithash është e nevojshme të vendosni kunjat e çelikut (dowels) në ato vende ku do të ketë racks. Nën këto këmbë në fund të bordeve janë vrima të shpuara. Montimi i kornizës fillon me instalimin e shufrave vertikale këndore.

Pas kësaj, shufrat duhet të futen në dowels dhe të sigurohen me përkulje të përkohshme. Bare të mbetura të ndërmjetme janë instaluar në të njëjtën mënyrë.

kornizë të lartë trim

Pastaj, kur instalimi i shufrave vertikale është përfunduar, ju mund të vazhdoni me ndërtimin e trungut të sipërm, i cili do të kërkojë saktësisht të njëjtat bare me groove, si në punën e mëparshme. Kujdes duhet të siguroheni që brazdat e shiritave të sipërme dhe të poshtme të jenë të rregulluara në mënyrë të njëjtë me njëri-tjetrin, përndryshe pamja e shtrembërimeve do të jetë e pashmangshme.

Për fiksimin e thonjëve të përdorimit të pjesës së sipërme, gjatësia e së cilës duhet t'i lejojë ata të futen lirisht në fund të shufrave vertikale në një distancë jo më të vogël se 10 cm. Pas përfundimit të ndërtimit të kornizës, përkulet e përkohshme hiqen dhe zëvendësohen me ato të përhershme.

Prania e sythave ju lejon të eliminoni pjesërisht ngarkesën nga lidhjet e shporetit, duke i dhënë gjithashtu kornizës një forcë të mirë.

Pas kësaj, trarëve tavan prej druri 5x15 janë të lidhura. Ata duhet të vendosen në mënyrë që ato të korrespondojnë me vendndodhjen e shtyllave dhe distanca midis tyre nuk kalon 50 cm. Brenda strukturës së shtëpisë, vendoset instalimi i shufrave mbështetëse, mbështetëse e trarëve dhe shënimi i vendeve të ndarjeve të brendshme të ardhshme.

Shtëpinë kanadeze të parapërgatitur të çatisë

Kur vendosni çatinë, përdorni skelat nga një lëndë drusore 5x15, skajet e së cilës duhet të bashkohen me kujdes me një nyje fundore (me një kënd prej rreth 50 gradë) dhe rrëzuan me thonjtë. Forcimi i dizajnit kryhet duke përdorur një bord horizontal. Rafteret grumbullohen në tokë, më pas i fiksojnë në kornizë me hack dhe thonj të 200 mm.

struktura e kulmit të një shtëpie kornizë

Pas kësaj, dërrasat e drurit janë të lidhura me pllakat, përafërsisht çdo 10 cm. Këto borde duhet të shtrihen rreth 20 cm përtej qemerave të jashtëm. Pastaj materiali i mbulimit vendoset në arkë dhe materiali i mbulimit është i dehur.

Dekoratë në shtëpi

Pasi ndërtimi i kornizës është i gatshëm, kërkohet që të rrokulliset OSB dhe ta shkurtojë atë me kolltuk ose me mur. Menjëherë pas kësaj vjen ana e instalimit të dyerve dhe dritareve. Nga brenda, muret janë të izoluar me lesh mineral ose shkumë, në krye të të cilave është instaluar instalimi i drywall. Pastaj të gjitha komunikimet e nevojshme dhe energjia elektrike kryhen.

Shih gjithashtu:
 • Kuzhinë në natyrë
 • Si të dekoroj vilë me duart tuaja?
 • Si të rritet një lëndinë e butë dhe e bukur?
 • Avantazhet e mirëmbajtjes profesionale të kondicionerëve
 • Përrallë vendi në faqen tuaj
 • Si për të blerë prona në Turqi?
 • Si të rritet një lëndinë e butë dhe e bukur?
  Новости:
  Мастер натяжные потолки
  Статьи Опубликовано: 21.12.2016 Мастер потолков монтаж натяжных потолков в Челябинске, 3D потолки, резные натяжные потолки Apply Понгс (Pongs) – выпускает полотна, как матовой и сатиновой фактуры, так

  Выбор хороших натяжных потолков
  Качественные натяжные потолки придают помещению изысканный вид, подчеркивают особенности интерьера. В сочетании с подсветкой натяжные потолки могут создавать действительно оригинальные и изысканные интерьеры.

  "Element" - натяжные потолки в Санкт-Петербурге
    Мы рады предложить вам действительно огромный выбор материалов и решений для декорирования потолка. У нас вы найдёте любые варианты натяжных потолков: от традиционных до самых неожиданных и ярких.

  Какие выбрать светильники для натяжных потолков, основные правила
  Светильники для натяжных потолков представлены множеством исполнений, отличных по конструкции, параметрам, способу крепления и типу источника света. Такое разнообразие моделей разных марок (в частности,

  Вредны ли натяжные потолки
  Натяжные потолки являются довольно популярной отделкой. И это объяснимо: данные потолки обладают целым рядом бесспорных достоинств: легкость и быстрота монтажа, гидростойкость, огнестойкость, гигиеничность,

  Обои или натяжной потолок что сначала. [Priori]
  Приступая к работе нужно учитывать, что обе бригады работают на результат, которым является качество и долговечность. Потому если до финишной отделки стенок установить натяжной потолок будет просто и профили

  Почему провис натяжной потолок в доме и как это исправить?
  Натяжной потолок – стильно, модно, практично! Это довольно крепкое и износостойкое полотно, способное, при соответственном к нему отношении, служить десятилетия. Но в жизни случается всякое: нередки

  Багет для натяжных потолков - какой лучше, размеры и виды ПВХ и фиксирующего профиля, как клеить, цена и где купить в Москве и СПб
  Несмотря на то, что натяжные потолки не так давно появились на российском рынке, они успели завоевать большую популярность среди населения. По большей части это связано с тем, что натяжной потолок вписывается

  Багет для натяжных потолков
  Люди, решившие сделать натяжной потолок впервые наверняка заинтересовывались вопросом: как держится пленчатое полотно на потолке без особо видимых креплений. Все дело в специальной рейке, получившей название

  Как сделать 3d потолок своими руками – фото 3д потолков
  Традиционное оформление потолков –  побелка  и штукатурка, все чаще уступает место новым оригинальным методам. И если для классических  и офисных стилей рекомендуется  довольно сдержанный дизайн потолочных