Si të paguani më pak për ujë. Si dhe kontrollimin dhe zëvendësimin e ujëmatësve

Si të paguani më pak për ujë.

Meqenëse në të ardhmen e afërt është e mundur që jo vetëm që të shfaqen dritat, por edhe uji, do të flasim për mënyra të thjeshta për të shpenzuar më pak ujë dhe për të paguar më pak për të. Dhe gjithashtu për ndryshimin dhe kontrollin e matësve për ujë.

Dhe gjithashtu për ndryshimin dhe kontrollin e matësve për ujë

Kurseni ujin

Së pari, ju duhet të instaloni ujëmatës, nëse ato nuk janë të instaluara. Kjo do ta shpëtojë ndjeshëm buxhetin tuaj, veçanërisht nëse ju paguani për të përshkruar, dhe më pak njerëz jetojnë me ju.

Nëse keni metra, atëherë ju duhet të ndryshoni ose të kaloni kontrollin e tyre, si rregull, për ujë të ftohtë një herë në 6 vjet, për ujë të ngrohtë një herë në 4 vjet . Datat e inspektimit ose zëvendësimit tregohen në pasaportën e ujëmatësve. Pas kësaj periudhe, në mungesë të verifikimit ose zëvendësimit, nuk mund të pranoni leximet e matësve dhe të numëroni ujin sipas standardeve maksimale.

Askush nuk ndalon, hiqet sportelet dhe i dërgon për të kontrolluar. Sipas një specialisti nga zyra e inspektimit, pas 5 vitesh të punës, 90% e ujëmatësve me ujë të ftohtë nuk janë të përshtatshëm për përdorim të mëtejshëm. Kjo është, ata nuk do të kalojnë testin. Matësit e ujit të ngrohtë - gjysma e matësve nuk janë testuar. Prandaj, një përfundim i thjeshtë: shpenzimet për largimin, inspektimin dhe kthimin e instalimit, nëse është e nevojshme, është e krahasueshme me zëvendësimin e numrit të vjetër me një të ri. Cili do të ndryshoni në 30 minuta. Dhe nuk ka humbje kohe për të kontrolluar, sepse kërkon kohë për të kontrolluar. Sa kushton një kontroll kundër kostos rreth 500 rubla dhe 3 orë kohë. Një zëvendësim i një metër me nënshkrimin, instalimin dhe çmimin e vetë njehsorit kushton rreth 1000 rubla. I ndryshova sportelet në vjeshtën e vitit 2013. - për të dy sportelet me punë dhe mbushje, kam paguar 965 rubla për secilin = 1930 rubla. Bërë gjithë HOA. Unë nuk kam për të blerë metra, ata janë blerë nga HOA. Kështu, kam paguar pak më pak se 2000 rubla dhe 30 minuta të kohës sime, në shtëpi, kur hidrauliku i ndryshoi ato. Nëse i dorëzova sportelet, ata do të duhej të çmontohen, do të merren për t'u inspektuar, do të paguajnë 1000 rubla për të, do t'i kthejnë dhe do të instalohen me vulosje. Me kusht që ato të jenë të përshtatshme. Nëse ata nuk janë të përshtatshëm, atëherë ju do të duhet të paguani rreth 2000 shtesë për instalimin e atyre të reja. Pastaj shpenzimet do të jenë rreth 3.000 rubla. Nëse vetëm një vit, atëherë shpenzimet do të jenë rreth 1.500 rubla. Ky është opsioni kur një keqbërës shpenzon dy herë dhe kontrolli nuk është i këshillueshëm. Kontrollimi i sporteleve në shtëpi kushton rreth 100 rubla më pak se instalimi i një counter të ri. Në Shën Petersburg, kontrollimi i ujëmatësve në shtëpi kryhet vetëm për personat me aftësi të kufizuara dhe veteranët me një çmim prej rreth 400 rubla.

Tani për kursimin e ujit:

 1. Kur larja e dhëmbëve tuaj, fikni ujin. Nëse i pastroni dhëmbët sipas rregullave, atëherë 2 minuta, nuk do të keni vetëm të derdhni ujë nga rubineti. Nëse ka 3-4 vetë në një familje, atëherë kursimi i ujit do të jetë më i madh. Rreth 15 litra ujë në minutë! Kjo është, kur ju i pastroni dhëmbët, duke e fikur ujin në kohën e pastrimit, kurseni rreth 30 litra! Për një familje, nëna, babi dhe kursimet e ujit të foshnjës do të jenë rreth 90 litra në ditë! Kjo është rreth 630 litra në javë dhe më shumë se 2500-2800 mijë litra ujë në muaj!

 2. Kontrolloni të gjitha hidraulikët për rrjedhje. Ndryshoni gaskets në faucets aktuale, tërheqjen e tualet në tualet, nëse ajo është rrjedhshëm. Kur drepping rubinet humbur 8 mijë litra ujë në vit! Me një tavan tualet që rrjedh, 250 litra shtesë ujë në ditë mund të rrjedhin! Gjithashtu, uji kursen një kullim të dyfishtë në tas tualet.

  Gjithashtu, uji kursen një kullim të dyfishtë në tas tualet

  Tualeti dyfishtë tualeti ndihmon në kursimin e ujit

 3. Rubinet e kursimit të ujit - me një dorezë, jo 2 valvola.

  Rubinet e kursimit të ujit - me një dorezë, jo 2 valvola

  Rubinet me një të vetme janë të rehatshme dhe ju ndihmojnë të shpenzoni më pak ujë.

 4. Çaktivizo ujin gjatë rruajtjes .

 5. Nëse dëshironi të kurseni në ujë, mund të bëni një dush në vend të një banjë .

 6. Ulja e ujit dhe larjen e enëve në pjatalarëse . Një pjatalarëse moderne shpenzon rreth 12 litra ujë për 12-13 grupe enësh.

 7. Përdorni makinën larëse kur jeni të ngarkuar plotësisht . Do të kursejë të dyja ujin dhe energjinë elektrike.

Новости:
Мастер натяжные потолки
Статьи Опубликовано: 21.12.2016 Мастер потолков монтаж натяжных потолков в Челябинске, 3D потолки, резные натяжные потолки Apply Понгс (Pongs) – выпускает полотна, как матовой и сатиновой фактуры, так

Выбор хороших натяжных потолков
Качественные натяжные потолки придают помещению изысканный вид, подчеркивают особенности интерьера. В сочетании с подсветкой натяжные потолки могут создавать действительно оригинальные и изысканные интерьеры.

"Element" - натяжные потолки в Санкт-Петербурге
  Мы рады предложить вам действительно огромный выбор материалов и решений для декорирования потолка. У нас вы найдёте любые варианты натяжных потолков: от традиционных до самых неожиданных и ярких.

Какие выбрать светильники для натяжных потолков, основные правила
Светильники для натяжных потолков представлены множеством исполнений, отличных по конструкции, параметрам, способу крепления и типу источника света. Такое разнообразие моделей разных марок (в частности,

Вредны ли натяжные потолки
Натяжные потолки являются довольно популярной отделкой. И это объяснимо: данные потолки обладают целым рядом бесспорных достоинств: легкость и быстрота монтажа, гидростойкость, огнестойкость, гигиеничность,

Обои или натяжной потолок что сначала. [Priori]
Приступая к работе нужно учитывать, что обе бригады работают на результат, которым является качество и долговечность. Потому если до финишной отделки стенок установить натяжной потолок будет просто и профили

Почему провис натяжной потолок в доме и как это исправить?
Натяжной потолок – стильно, модно, практично! Это довольно крепкое и износостойкое полотно, способное, при соответственном к нему отношении, служить десятилетия. Но в жизни случается всякое: нередки

Багет для натяжных потолков - какой лучше, размеры и виды ПВХ и фиксирующего профиля, как клеить, цена и где купить в Москве и СПб
Несмотря на то, что натяжные потолки не так давно появились на российском рынке, они успели завоевать большую популярность среди населения. По большей части это связано с тем, что натяжной потолок вписывается

Багет для натяжных потолков
Люди, решившие сделать натяжной потолок впервые наверняка заинтересовывались вопросом: как держится пленчатое полотно на потолке без особо видимых креплений. Все дело в специальной рейке, получившей название

Как сделать 3d потолок своими руками – фото 3д потолков
Традиционное оформление потолков –  побелка  и штукатурка, все чаще уступает место новым оригинальным методам. И если для классических  и офисных стилей рекомендуется  довольно сдержанный дизайн потолочных