Si të rritet një pemë parash


Për një kohë të gjatë , Crassula, ose kopil, është konsideruar një talisman që mund të tërheqë para dhe të përmirësojë situatën e tij financiare. Prandaj, shumë kanë tendencë të rriten këtë pemë të bukur. Por, në mënyrë që pema e parave jo vetëm të jetë e bukur, por edhe të përmbushë misionin e saj të drejtpërdrejtë të pasurimit të pronarëve të saj, duhet të respektohen disa rituale pothuajse magjike kur mbillni një Krassula.

Burimi i fotos: maiden.com.ua

Së pari , besohet se nëse vendosni të rritni një talisman magjik të parave, atëherë bima duhet të jetë e vjedhur. Kjo do të thotë, mjafton të zgjedhësh një degë të vogël ose thjesht një gjethe, në mënyrë që të rritet mirëqenia juaj.

Së dyti , për të ruajtur fuqitë magjike të pemës së parave, është e nevojshme ta dekoroni me një fije të kuqe me monedha. Sipas mësimeve të feng shui, është më mirë të marrësh monedha kineze.

Së treti , para mbjelljes, ia vlen të vendosni një monedhë në tenxhere.

Së katërti , në Vitin e Ri pema duhet të dekorohet veçanërisht me monedha. Edhe nëse nuk ju sjell pasuri në vitin e ardhshëm, ai patjetër do të heqë shpirtrat tuaj.

Shihni gjithashtu: Plantsfarë bimësh duhet të vendosni në desktop

Dhe tani Relax . com ua ofron disa këshilla se si të rritet një pemë parash në shtëpi , në mënyrë që ajo të jetë e shëndetshme dhe të kënaq pronarët e saj me bukuri.

Meqenëse sistemi rrënjësor i pemës parave është i vendosur afër sipërfaqes, nuk është e nevojshme të zgjidhni enë të thella. Tenxhere më e përshtatshme e gjerë e cekët. Crassula duhet të transplantohet një herë në dy ose tre vjet, kur tenxhere është shumë e vogël, sepse Crassula nuk i pëlqen ndërhyrjet e panevojshme dhe të shpeshta.

Crassula është një bimë shumë e padurueshme , dhe zë rrënjë mjaft mirë dhe shpejt. Kërkesa më e rëndësishme është një ndriçim i mirë i vendit ku është vendosur bima. Por duhet të shmangni rrezet e diellit direkte. Nëse gjethet e Crassula bëhen shumë të kuqe, ose ajo filloi t'i hidhte ato, atëherë kishte shumë dritë për bimën, dhe ia vlente pak ta lehtësonte atë. Në verën e pemësparave është më e mira për të bërë një ballkon.

Shihni gjithashtu: Verë për bimë shtëpie. Si ta mbijetojmë pa humbje

Për ta bërë kurorën e parave kurorë të bukur, ju duhet ta krijoni atë që nga fillimi. Kur katër palë gjethe shfaqen në dorezë, maja duhet të zhyten. Nëse bima prodhon dy filiz, duhet të prisni derisa të rriten 10-15 cm, pastaj majë atë përsëri, në mënyrë që pema të shkurret përsëri. Crassula toleron krasitjen, kështu që lehtë mund të krijoni çdo formë të kurorës së pemëve. Përveç kësaj, bima duhet të rrotullohet në mënyrë që të mos bëhet e njëanshme ose e lakuar.

Crassula, si succulents të tjerë, nuk e pëlqen tejmbushjen . Rrënjët shpejt mund të kalbet dhe bima do të vdesë. Prandaj, lotimi i bimës në verë është më mirë 2 herë në javë, dhe në dimër - 3 herë në muaj. Por gjëja më e mirë është të monitoroni gjendjen e bimës: para ujitjes, toka në një tenxhere duhet të thahet mirë. Shtë më mirë të mbroni ujin për disa ditë dhe ta ngrohni pak para ujitjes.

Shihni gjithashtu: Si të ujitet dhe të lani bimët e brendshme

Crassula toleron nxehtësinë dhe ndjehet shkëlqyeshëm edhe me nxehtësi të fortë, por në dimër Krassula mbahet më së miri në një vend të freskët, ku temperatura nuk duhet të kalojë 15 gradë. Kjo do të lejojë që pema e parave të pushojë dhe të përgatitet për pranverën.

Për ta bërë pemën të bukur dhe tërheqëse, gjethet duhet të fshihen çdo ditë ose të paktën çdo ditë tjetër nga pluhuri, i cili jo vetëm që prish pamjen e pemës, por gjithashtu parandalon marrjen e frymës nga crassule.

Ashtu si bimët e tjera, pema e parave duhet të ushqehet në periudhën nga Prilli deri në Shtator një herë në muaj. Ju mund të merrni si një pleh universal, dhe të veçantë për succulents.

Author: Irina Shevchenko
[Kritika]

Новости:
Мастер натяжные потолки
Статьи Опубликовано: 21.12.2016 Мастер потолков монтаж натяжных потолков в Челябинске, 3D потолки, резные натяжные потолки Apply Понгс (Pongs) – выпускает полотна, как матовой и сатиновой фактуры, так

Выбор хороших натяжных потолков
Качественные натяжные потолки придают помещению изысканный вид, подчеркивают особенности интерьера. В сочетании с подсветкой натяжные потолки могут создавать действительно оригинальные и изысканные интерьеры.

"Element" - натяжные потолки в Санкт-Петербурге
  Мы рады предложить вам действительно огромный выбор материалов и решений для декорирования потолка. У нас вы найдёте любые варианты натяжных потолков: от традиционных до самых неожиданных и ярких.

Какие выбрать светильники для натяжных потолков, основные правила
Светильники для натяжных потолков представлены множеством исполнений, отличных по конструкции, параметрам, способу крепления и типу источника света. Такое разнообразие моделей разных марок (в частности,

Вредны ли натяжные потолки
Натяжные потолки являются довольно популярной отделкой. И это объяснимо: данные потолки обладают целым рядом бесспорных достоинств: легкость и быстрота монтажа, гидростойкость, огнестойкость, гигиеничность,

Обои или натяжной потолок что сначала. [Priori]
Приступая к работе нужно учитывать, что обе бригады работают на результат, которым является качество и долговечность. Потому если до финишной отделки стенок установить натяжной потолок будет просто и профили

Почему провис натяжной потолок в доме и как это исправить?
Натяжной потолок – стильно, модно, практично! Это довольно крепкое и износостойкое полотно, способное, при соответственном к нему отношении, служить десятилетия. Но в жизни случается всякое: нередки

Багет для натяжных потолков - какой лучше, размеры и виды ПВХ и фиксирующего профиля, как клеить, цена и где купить в Москве и СПб
Несмотря на то, что натяжные потолки не так давно появились на российском рынке, они успели завоевать большую популярность среди населения. По большей части это связано с тем, что натяжной потолок вписывается

Багет для натяжных потолков
Люди, решившие сделать натяжной потолок впервые наверняка заинтересовывались вопросом: как держится пленчатое полотно на потолке без особо видимых креплений. Все дело в специальной рейке, получившей название

Как сделать 3d потолок своими руками – фото 3д потолков
Традиционное оформление потолков –  побелка  и штукатурка, все чаще уступает место новым оригинальным методам. И если для классических  и офисных стилей рекомендуется  довольно сдержанный дизайн потолочных