Unë nuk jam robot: Google ndryshon tekstin CAPTCHA, për klikimet e miut të miut

Mos harroni, prapa në 2013, kur Ticketmaster - shitësi më i madh në botë i biletave në internet - vendosi   mos torturoni shikimet e njerëzve   Duke i bërë ata të deshifrojnë pikat e shkronjave të shkrirë në mënyrë që të provojnë se janë njerëzore Mos harroni, prapa në 2013, kur Ticketmaster - shitësi më i madh në botë i biletave në internet - vendosi mos torturoni shikimet e njerëzve Duke i bërë ata të deshifrojnë pikat e shkronjave të shkrirë në mënyrë që të provojnë se janë njerëzore?

Përveç kësaj, Google tani është gjithashtu me gjemba me një test të rënduar të captcha, i cili supozohet të përcaktojë nëse jemi robotë ose shkrime të përdorura nga spammers ose villains të tjera të keqpërdorimit online, ose nëse jemi në vend të majmunëve të vërtetë, të gjallë, me gjak të ngrohtë.

CAPTCHA nuk ka dalë nga Universiteti Carnegie Mellon dhe qëndron për "Turing's Fully Automated Public Test për të Treguar Kompjuterët dhe Njerëzit Përveç".

Këto teste janë projektuar të jenë të vështira për robotët, të lehtë për njerëzit.

Zakonisht ato përbëhen nga futja e letrave dhe / ose numrave, nga një imazh i shtrembëruar.

Ose, si një fakt, mesazhet për shko kënaqësi . Ose, përsëri, problemet e matematikës që do të bëjë që truri juaj të rrjedh gjak.

Dhjetë vjet në përdorimin e CAPTCHA për të mbajtur robotë nga pjesëmarrja në truket e pista në internet, "duhet të heqim bots" është bërë tashmë "absolutisht stinks dhe lufta bots".

Kjo për shkak se përparimi në fushën e inteligjencës artificiale ka udhëhequr robotë të krijimeve, të cilat tani janë në gjendje të zgjidhin edhe versionin më kompleks të tekstit të deformuar me saktësi 99.8%, në përputhje me një hulumtim i fundit i Google.

Jo se Google do të ndalojë vizitorët e deponive për të shkatërruar bots, kundër jush.

Përkundrazi kështu i shpallur Të mërkurën, Google do të largohet nga pyetja që përdoruesit të lexojnë tekstin e Blobit dhe të futen në fushë, siç bënin, për shembull, si kjo: Përkundrazi kështu   i shpallur   Të mërkurën, Google do të largohet nga pyetja që përdoruesit të lexojnë tekstin e Blobit dhe të futen në fushë, siç bënin, për shembull, si kjo:

Dhe në vend të kësaj, na pyesni, "A nuk jeni robot?" me faktin që ai e quan API "Jo CAPTCHA, Rikapje", për shembull, si kjo:

  me faktin që ai e quan API Jo CAPTCHA, Rikapje, për shembull, si kjo:

Të kërkohet nga ne që të kontrollojmë fushën, duke thënë se "Unë nuk jam robot" do të ishte një mënyrë efektive për të përcaktuar nëse jemi robotë ose jo, sepse njerëzit lëvizin kursorët e tyre në një mënyrë njerëzore.

Në veçanti, dallimi në mes të një bot dhe një personi mund të zbulohet në këshilla, aq i hollë sesa si përdoruesi (ose bot) lëviz kursorin në momente të shkurtra para se të klikoni butonin "Unë nuk jam robot", sipas Vinay SHET, Ekipi Captcha Google.

Pa e kuptuar këtë, njerëzit gjithashtu bien dëshmi që ata mund të zhvillohen nëse ne automatizojmë ose jo: adresat IP dhe cookies tregojnë lëvizjet tona gjetkë në internet dhe mund të ndihmojnë në provimin se nuk jemi një aktor i keq.

Wired citon SHET:

E gjithë kjo na jep një shembull se si sillet një person. Ky është një çantë e tërë sinjalesh që e bëjnë këtë të vështirë për të rremë një bot.

Ai tha se ka variabla të tjerë që do të ndihmojnë në përkufizimin, por ato duhet të mbahen sekrete në mënyrë që botmasters të kuptojnë se si t'i kapin ato dhe të mësojnë se si të kalojnë filtrat e kaluara të Google.

Google ka integruar zbulimin automatik të botit në captcha të saj, të paktën 2013.

Në tetor 2013, Google treguan se ai zhvilloi atë që ai e quajti analizën e avancuar të rrezikut në server-side recaptcha për të filtruar bots.

Bazë jo vetëm të shohim se çfarë GobbledyGook të hyjmë në këtë fushë. Më shumë gjasa, ai vë në dukje angazhimin tonë të tërë nga një captcha, nga fillimi në fund - para, gjatë dhe pas hyrjes në fushë - për të përcaktuar nëse jemi me bazë karboni.

Në Ditën e Shën Valentinit, Google na dha një shije të asaj që recaptcha mund të bëjë duke na paraqitur me karamele dhe lule dhe me zemra pulsuese - të parat dy prej të cilave janë dhënë në një tekst që ishte i thjeshtë (për njerëzit) për të lexuar.

Kjo tingëllon e mrekullueshme, por nuk është koha për të puthur CAPTCHA misteriozisht të përlyer, BLOBS lamtumirë.

Gjatë javës së kaluar, testet e Google, në faqet që përdorin CAPTCHA, kanë parë shumicën e njerëzve, por ende mungojnë mjaft. Sipas Wired, rreth 60% e përdoruesve të WordPress dhe 80% e përdoruesve në lojën e shitjes video në faqen e internetit Humble Bundle kaluan CAPTCHA, vetëm me një kuti të thjeshtë.

Kur motorët e Analizës së Riskut të avancuar të Google nuk mund ta kuptojnë atë që jemi me një klikim të thjeshtë, do të mbështesë testin me një dritare pop-up të përdoruesve të vërtetë me të njëjtin tekst të vjetër të shtrembëruar që ne kemi qenë prej vitesh.

Për përdoruesit e telefonit celular, ende nuk është marrë aq lehtë sa një klik. Por, kur ata ndeshen me captcha në telefon ose tabletë të tyre celularë, ato tani janë një pengesë shumë më e lehtë për të hyrë: në vend që të shtypni tekstin, atyre u kërkohet të zgjedhin të gjitha imazhet që përputhen me çelësin e imazhit.

Siç thotë Google, është shumë më e lehtë për të klikuar fotot e macet ose gjelat që të futni një varg teksti në telefonin tuaj:

Siç thotë Google, është shumë më e lehtë për të klikuar fotot e macet ose gjelat që të futni një varg teksti në telefonin tuaj:

Dhe nëse shqetësoheni për implikimet e analizës së privatësisë së Google, ku lëviz miun në faqe, Shet vuri në dukje se Google do të ndjekë trafikun tuaj vetëm në widget CAPTCHA kur të shfaqet në faqet e tjera dhe jo në të gjithë faqen.

Kjo është mënyra se si e ka vënë në Wired:

Ju nuk keni nevojë të verifikoni identitetin tuaj për të konfirmuar njerëzimin tuaj.

Përveç kësaj, siç kemi theksuar më parë, ndjekja e një lëvizjeje nuk është thjesht një gjë e Google.

Facebook, Twitter, Gmail ose ndonjë faqe interneti që mundeni gjurmoni gjithçka që bëni dhe mund të jetë lëvizja e tastierës tuaj çdo lëvizje e treguesit ose duke shtypur një çelës.

Identifikimi i tasteve nuk është super sekret, vampir i thithjes së privatësisë. Ky është faqja e mirë e vjetër 1.0. Kjo nuk është një lajm, por definitivisht ia vlen të përsëritet: dikush nga një faqe mund të rrëmbejë atë që shkruani, se si shkruani nëse duan.

Realiteti është se të kesh një gjuhë që e bën këtë lloj kontrolli të mundshëm është po aq e fuqishme dhe e kudogjendur.

Është një gjuhë programimi e plotë që mund të futet në faqet e internetit dhe të gjithë shfletuesit e mbështesin atë. Ka qenë gati pothuajse që nga fillimi në internet, dhe ueb do të kishte lënduar pa të, duke marrë parasysh atë që e bën atë të ndodhë.

Ndër veçoritë e shumta të gjuhës janë aftësia për të gjetur pozicionin e kursorit, për të ndjekur tastet dhe për të thirrur "shtëpi" pa rifreskuar faqen ose duke bërë ndonjë shfaqje vizuale.

Nuk është e çuditshme për gjëra të këqija. Në fakt, ato janë jashtëzakonisht të dobishme. Pa to, duket sikur faqet si Facebook dhe Gmail do të jenë pothuajse të papërdorshme, kërkimet nuk do të ofrojnë automatikisht dhe Google Docs nuk do të shpëtojë proshutën tonë në sfond.

Në rastin e përparimeve të Google me recaptcha, për shembull, aftësia mund të ndalojë shumë bote të këqija për të bërë diçka që mund të jetë më e keqe sesa e bezdisshme për t'i bërë ballë shtypjes së tekstit nga një imazh Blobby.

Mendoni për bots që grumbullojnë adresat e emailit të kontaktit ose faqet e librave për vizitorë, rrëmbyesit e faqes që kapin përmbajtjen e uebit dhe e ripërdorin atë pa leje për hyrje të krijuara automatikisht, bota që marrin pjesë në sulmet e shpërndara të mohimit të shërbimit (DDoS) dhe shumë më tepër.

Do të marr kittens, ju lutem!

imazh Captcha text me mirësi Shutterstock .

Новости:
Мастер натяжные потолки
Статьи Опубликовано: 21.12.2016 Мастер потолков монтаж натяжных потолков в Челябинске, 3D потолки, резные натяжные потолки Apply Понгс (Pongs) – выпускает полотна, как матовой и сатиновой фактуры, так

Выбор хороших натяжных потолков
Качественные натяжные потолки придают помещению изысканный вид, подчеркивают особенности интерьера. В сочетании с подсветкой натяжные потолки могут создавать действительно оригинальные и изысканные интерьеры.

"Element" - натяжные потолки в Санкт-Петербурге
  Мы рады предложить вам действительно огромный выбор материалов и решений для декорирования потолка. У нас вы найдёте любые варианты натяжных потолков: от традиционных до самых неожиданных и ярких.

Какие выбрать светильники для натяжных потолков, основные правила
Светильники для натяжных потолков представлены множеством исполнений, отличных по конструкции, параметрам, способу крепления и типу источника света. Такое разнообразие моделей разных марок (в частности,

Вредны ли натяжные потолки
Натяжные потолки являются довольно популярной отделкой. И это объяснимо: данные потолки обладают целым рядом бесспорных достоинств: легкость и быстрота монтажа, гидростойкость, огнестойкость, гигиеничность,

Обои или натяжной потолок что сначала. [Priori]
Приступая к работе нужно учитывать, что обе бригады работают на результат, которым является качество и долговечность. Потому если до финишной отделки стенок установить натяжной потолок будет просто и профили

Почему провис натяжной потолок в доме и как это исправить?
Натяжной потолок – стильно, модно, практично! Это довольно крепкое и износостойкое полотно, способное, при соответственном к нему отношении, служить десятилетия. Но в жизни случается всякое: нередки

Багет для натяжных потолков - какой лучше, размеры и виды ПВХ и фиксирующего профиля, как клеить, цена и где купить в Москве и СПб
Несмотря на то, что натяжные потолки не так давно появились на российском рынке, они успели завоевать большую популярность среди населения. По большей части это связано с тем, что натяжной потолок вписывается

Багет для натяжных потолков
Люди, решившие сделать натяжной потолок впервые наверняка заинтересовывались вопросом: как держится пленчатое полотно на потолке без особо видимых креплений. Все дело в специальной рейке, получившей название

Как сделать 3d потолок своими руками – фото 3д потолков
Традиционное оформление потолков –  побелка  и штукатурка, все чаще уступает место новым оригинальным методам. И если для классических  и офисных стилей рекомендуется  довольно сдержанный дизайн потолочных