Zgjedhja e një fotoreali për ndriçimin e rrugëve

 1. Llojet dhe karakteristikat teknike të fotorealikut
 2. Llojet e fotorelave
 3. Karakteristikat teknike të fotorealikut
 4. Lidhje fotoceli
 5. Lidhja e fotokollës me njësi të integruar të energjisë
 6. Lidhje Photocell me fotocellë të largët
 7. përfundim

Modifikime të ndryshme të fotorelajve

Teknologjitë moderne po hyjnë në jetën tonë gjithnjë e më shumë në mënyrë të vendosur, dhe fotokllat për ndriçim janë një nga shembujt më të qartë të këtij progresi. Në fund të fundit, kjo pajisje e thjeshtë ju lejon jo vetëm të kurseni shumë, por edhe ta thjeshtoni shumë jetën tuaj.

Me gjithë këtë, kostoja e kësaj inovacioni është në rreshtat e arsyeshëm dhe periudha e rikthimit të saj është më pak se një vit.

Llojet dhe karakteristikat teknike të fotorealikut

Për shkak të faktit se fotoreporet kanë gjetur një aplikim shumë të gjerë, në treg ka një përzgjedhje e gjerë modelesh me një shumëllojshmëri të gjerë të të dhënave teknike dhe parametrave. Modelet ndryshojnë në metodën e lidhjes, instalimin, përmbajtjen teknike dhe shumë parametra të tjerë. Prandaj, në mënyrë që mos të paguani më tepër dhe të blini një model që plotëson kërkesat tuaja ideale, le t'i kushtojmë vëmendje këtyre parametrave.

Llojet e fotorelave

Fotografia tregon stafetë me funksionalitet shtesë.

Pra:

 • Para së gjithash, duhet ta dini se një fotokollë për ndriçimin e rrugëve mund të ndërtohet në njësinë e energjisë ose mund të jetë e largët. Modelet e ndërtuara janë një njësi e vetme që instalohet direkt në rrugë. Ajo ka mbrojtje të mirë të motit, por shpesh është i aftë të kalojë vetëm rryma të vogla deri në 16A. Natyrisht, ka modele të ndërtuara për kalim dhe rryma të larta, por çmimi i pajisjeve të tilla është shumë më i lartë.
 • Fotoceli me fotocell të largët përbëhet nga dy elemente të veçanta. E para është drejtpërdrejt pajisja kaluese, e cila është e instaluar në panelin qendror. E dyta është vetë fotoceli, i cili është i instaluar në hapësirë ​​të hapur dhe i lidhur me pajisjen komutuese me anë të telave. Rryma e vlerësuar e fotokulës mund të arrijë 63A dhe më lart.
 • Një dallim më i rëndësishëm i fotorelajit është plotësimi i tij funksional. Pra, shumë prej tyre përmbajnë jo vetëm një fotocel, por edhe një sensor lëvizjeje. Kjo në masë të madhe rrit kontrollin e ndriçimit, dhe gjithashtu ul kostot tuaja.
 • Përveç kësaj, ekziston një fotosensor për ndriçimin, i cili është i kombinuar me një timer. Kjo ju lejon të ndizni ndriçimin, jo vetëm kur është e errët, por edhe në një kohë të caktuar. Përveç kësaj, një fotokullë e tillë mund të programohet nga ciklet vjetore dhe parametrat e tjerë të kohës.
 • Ka relenca që kombinojnë të gjitha këto funksione. Kjo ju lejon të programoni ndezjen dhe fikjen e ndriçimit, duke kombinuar parametra të ndryshëm. Por, për të qenë i sinqertë, kurrë nuk kam parë raste kur funksionaliteti i tyre i plotë është përdorur në releta të tilla foto.

Karakteristikat teknike të fotorealikut

Instalimi i stafit të fotos

Pra:

 • Para së gjithash, është tensioni për të cilin është menduar stafeti i fotos. Mund të jetë 220V ose 380V. Për përdorim individual, pajisjet mjaft të mjaftueshme në 220B. Nëse keni ndërmend të fuqizoni ndriçimin e një objekti të vogël industrial nga ky fotorelaj, atëherë, sigurisht, pajisjet 380V do të jenë zgjidhja ideale. Sigurisht, ka ende 12 dhe 42 V pajisje, por ato përdoren shumë rrallë.
 • Zgjedhja e një fotoreporteri që shkëput ndriçimin, i kushton vëmendje të tanishme vlerësimit të saj. Aktualisht në treg janë modele me emërtime 6, 10, 16, 32, 40 dhe 63A. Zgjedhja duhet të bëhet në bazë të fuqisë së vlerësuar në rrjetin tuaj të ndriçimit.
 • Një tjetër parametër i rëndësishëm është aftësia për të rregulluar ndriçimin në të cilin fotokllë do të veprojë. Zakonisht kufizimi i rregullimit mund të ndryshojë nga 2 në 100 Lx, por mundësitë e tjera janë të mundshme. Prandaj, nëse keni ndonjë kërkesë të veçantë për nivelin e ndriçimit, i kushtoni vëmendje këtij parametri.
 • Për shkak të faktit se shumë fotokonde janë të dizajnuara për instalim në natyrë, i kushtoj vëmendje shkallës së mbrojtjes së saj. Tregohet me numra pas shkurtesës IP.

Kushtoj vëmendje! Numri i parë tregon mbrojtje nga pluhuri dhe mund të ndryshojë deri në 6, që do të thotë pluhuri i plotë. Shifra e dytë mund të ndryshojë deri në 8 dhe do të thotë rezistencën e ujit të produktit. Prandaj, nëse ju duhet të rregulloni, për shembull, ndriçimin për fotografinë e brendshme, atëherë IP40 do të jetë e mjaftueshme. Për instalim në natyrë është më mirë të përdorni fotokopjen me IP44 dhe më të lartë.

 • E pra, komponenti i fundit, i cili ia vlen t'i kushtohet vëmendje kur zgjedh një fotorelaj, do të jetë vonesa për ndezjen dhe fikjen. Zakonisht është i rregullueshëm nga 5 deri në 90 sekonda, por mundësitë e tjera janë të mundshme. Rëndësia e këtij parametri përcaktohet vetëm nga projekti juaj.

Lidhje fotoceli

Për fat të keq, nuk ka një standard të vetëm për lidhjen e një relay foto, dhe çdo prodhues ofron metodën e vet. Por në përgjithësi, ato janë pothuajse të padallueshme, dhe problemi kryesor, nëse lidhni fotocelën me duart tuaja, mund të bëhet një stafetë me një fotocellë të largët.

Prandaj, në artikullin tonë ne do të shqyrtojmë pothuajse të gjitha mundësitë e mundshme të lidhjes.

Lidhja e fotokollës me njësi të integruar të energjisë

Lidhja e fotokollës me njësi të integruar të fuqisë

 • Reletë më të thjeshta me foto me një njësi të integruar të energjisë zakonisht kanë tre pista. Nga të cilat dy telat lidhin telat fazë, dhe e treta - zero. Lidhja e telit mbrojtës zakonisht nuk ofrohet.
 • Për t'u lidhur, para së gjithash, hiqni tensionin nga pjesa e qarkut ku do të jetë puna.
 • Pas kësaj, tek prodhimi "L1" (mund të aplikohet edhe një tjetër shënim i prodhimit) lidhim tela fazore që vjen nga ndërprerësi i furnizimit.
 • Në përfundim "L2" ne lidhim tela faza në të cilën pajisjet tona ndriçuese janë të lidhura.
 • Për përfundimin "N" lidhni tela neutrale. Është e nevojshme që fotokllëni të mund të kalojë në ndriçim normalisht.
 • Tani, pasi të keni bërë të gjitha rregullimet e nevojshme, mund të aktivizoni dhe provoni fotokopjen e fotove.

Lidhje Photocell me fotocellë të largët

Lidhje Photocell me fotocellë të largët

Një tipar i një relay foto me një element të largët është vendndodhja e vetë sensorit, i ndarë nga njësia e fuqisë. Fotokllë për të ndezur ndriçimin është e lidhur veç e veç, në lidhje me këtë, njësitë e tilla të energjisë kanë pesë përfundime.

 • Për të lidhur një fotorealik të tillë, duhet së pari të lidhni telat e rrymës. Kjo është bërë pikërisht si lidhja e një relay foto me një njësi të integruar të fuqisë.

Kushtoj vëmendje! Disa njësi të fuqisë me një sensor të largët kanë aftësinë për të lidhur disa grupe ndriçimi të ndryshëm në të njëjtën kohë. Në këtë drejtim, njësitë e tilla do të kenë katër ose më shumë rezultate në fazë. Lidhja është bërë për çdo dy dalje të çiftëzuara.

 • Pas kësaj ne mund të lidhim drejtpërdrejt fotocellët për të ndezur ndriçimin. Për ta bërë këtë, ne kemi dy përfundime që janë etiketuar në përputhje me rrethanat. Kjo shenjë dallon shumë nga prodhuesit e ndryshëm, por në të shumtën e rasteve përfaqëson sensorin.
 • Pas përfundimit të të gjitha cilësimeve të nevojshme, ne mund të aktivizojmë dhe të provojmë performancën e qark tonë.

përfundim

Ne shpresojmë shumë që udhëzimet tona do t'ju lejojnë të zgjidhni dhe lidhni çdo fotorelaj. Dhe mund ta vlerësoni lehtësinë, efikasitetin dhe thjeshtësinë tuaj.

Një video e postuar në faqen tonë të internetit do t'ju lejojë të organizoni më me kompetencë ndriçimin tuaj në natyrë.

Новости:
Мастер натяжные потолки
Статьи Опубликовано: 21.12.2016 Мастер потолков монтаж натяжных потолков в Челябинске, 3D потолки, резные натяжные потолки Apply Понгс (Pongs) – выпускает полотна, как матовой и сатиновой фактуры, так

Выбор хороших натяжных потолков
Качественные натяжные потолки придают помещению изысканный вид, подчеркивают особенности интерьера. В сочетании с подсветкой натяжные потолки могут создавать действительно оригинальные и изысканные интерьеры.

"Element" - натяжные потолки в Санкт-Петербурге
  Мы рады предложить вам действительно огромный выбор материалов и решений для декорирования потолка. У нас вы найдёте любые варианты натяжных потолков: от традиционных до самых неожиданных и ярких.

Какие выбрать светильники для натяжных потолков, основные правила
Светильники для натяжных потолков представлены множеством исполнений, отличных по конструкции, параметрам, способу крепления и типу источника света. Такое разнообразие моделей разных марок (в частности,

Вредны ли натяжные потолки
Натяжные потолки являются довольно популярной отделкой. И это объяснимо: данные потолки обладают целым рядом бесспорных достоинств: легкость и быстрота монтажа, гидростойкость, огнестойкость, гигиеничность,

Обои или натяжной потолок что сначала. [Priori]
Приступая к работе нужно учитывать, что обе бригады работают на результат, которым является качество и долговечность. Потому если до финишной отделки стенок установить натяжной потолок будет просто и профили

Почему провис натяжной потолок в доме и как это исправить?
Натяжной потолок – стильно, модно, практично! Это довольно крепкое и износостойкое полотно, способное, при соответственном к нему отношении, служить десятилетия. Но в жизни случается всякое: нередки

Багет для натяжных потолков - какой лучше, размеры и виды ПВХ и фиксирующего профиля, как клеить, цена и где купить в Москве и СПб
Несмотря на то, что натяжные потолки не так давно появились на российском рынке, они успели завоевать большую популярность среди населения. По большей части это связано с тем, что натяжной потолок вписывается

Багет для натяжных потолков
Люди, решившие сделать натяжной потолок впервые наверняка заинтересовывались вопросом: как держится пленчатое полотно на потолке без особо видимых креплений. Все дело в специальной рейке, получившей название

Как сделать 3d потолок своими руками – фото 3д потолков
Традиционное оформление потолков –  побелка  и штукатурка, все чаще уступает место новым оригинальным методам. И если для классических  и офисных стилей рекомендуется  довольно сдержанный дизайн потолочных